מהחממה לצלחת: תושבי הדרום מוזמנים לאירוע קולינריה וחקלאות
תיירות הערבה התיכונה, קרן מיראז' וארגון 'השומר החדש', מזמינים ל'מהחממה לצלחת'- חווית קטיף ובישול בחממות חקלאי הערבה התיכונה, שתתקיים לאורך שני סופי שבוע- 4-6.3.2021 ו- 11-13.3.2021, במושבי הערבה התיכונה. משפחות, ילדים ופודיז' ייהנו מסיורים חקלאיים, קטיף עצמי של ירקות טריים בחממות ובישול עם התוצרת שנקטפה זה עתה, בהדרכת שפים, ביניהם: הזוג נדב ודניאל, השף ינון בארי, השף יריב איתני, חקלאים ובשלנים מהערבה התיכונה, ממש בלב החממה.
ביום חמישי 4.3.21- יתקיים האירוע המרכזי, בהנחיית נדב ודניאל, בעלי המיזם הקולינרי 'סיפור אהבה תאילנדי', אשר הביאו גאווה גדולה בתכנית 'המטבח המנצח' לתושבי הערבה ולגידולים החקלאיים של הערבה התיכונה, איתם השתמשו במשימותיהם בתכנית. נדב נובל, בן המושב פארן ואשתו דניאל יקיימו קטיף ירקות עם המבקרים ב'חוות בין השיטין' במושב חצבה, מהם יכינו בלב החממה מנות תאילנדיות. בהמשך יערוך הזוג ארוחת ערב לזוגות, מירקות הערבה בהשראת המטבח התאילנדי, בה יספרו על חיבורם לערבה.
בנוסף, יתקיימו אירועים קולינריים במתחמי המסעדות, ביקבים, במכוורת דבש מדברית ובמיזמים התיירותיים בערבה, לצד לינה וחדרי אירוח, גבי מים שהתמלאו מהמשקעים האחרונים, אטרקציות תיירותיות, טיולי שטח בתומקארים וג'יפים במרחבי המדבר, מסלולי הליכה ואופניים, גלריות ועוד.
בערבה התיכונה מתחוללים פלאים בתחום החקלאי, בעיקר בעונת החורף. כאשר בשאר העולם קר ואין אפשרות לגדל מזון מהצומח, מנצלים חקלאי הערבה את שעות האור הארוכות והטמפרטורות הגבוהות בערבה, גם בעונת החורף ובשילוב מחקרי מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר המוצלחים, מטפחים בחממות משוכללות ובבתי גידול מוקפדים, את הירקות המובחרים ביותר בעולם: פלפלים וחצילים בשלל צבעים, טעמים וצורות שונות, עגבניות, קישואים, דלועים ומלפפונים, ארטישוק, בצל ירוק, כרוביים שונים, שום, אספרגוס, פטריות, צמחי תבלין ועוד, המגיעים לשוק המקומי בישראל ובשל איכותם הגבוהה, מיועדים ברובם לייצוא לאירופה וארה"ב.
בין הפעילויות וסדנאות הבישול – 'מהחממה לצלחת':
– שף יריב איתני ממעדניה-route 90, בצוקים יקיים סדנת "מדברים בשר וכל מה שליד דרך מעשנה".
– 'פארן על השולחן'- השף ינון בארי, יוצא מסעדות היוקרה בלונדון "הפאלומר" וה"ברברי" ובעל קייטרינג במושב פארן, יכין ארוחה שכולה על טהרת ירקות מקומיים ממושב פארן.
– "אצל אביגד בשדה"- משק אורגני במושב עידן- החקלאים מתן וענת אביגד יקיימו במשק קטיף עם המבקרים, יספרו על חקלאות ברת קיימא, ויערכו סדנת בישול בלב המשק, מהתוצרת המובחרת שנקטפה.
– הפנינג חקלאי ב"אדם ואדמה"- תלמידי תיכון 'אדם ואדמה' יובילו סיור בחממה שהקימו, בה הם מגדלים ירקות ושולחים סלי מזון לנזקקים, המבקרים ישתתפו בעבודה בחממה, בקטיף ירקות, לצד דוכני יצירה לכל המשפחה.
– 'מלוא הטנא'- חממה אורגנית במושב עין יהב, של תומר ורונית טנא, בה יקיימו סיור, קטיף עצמי וסדנת 'בישולי שדה' בהדרכת רונית. בחממה עשרות זנים של עגבניות שרי, פלפלונים בצבעים שונים, קולרבי ועוד.
– במכוורת פורת במושב עין יהב יתקיים סיור קולינרי, עם טעימות דבש היישר מהכוורת, הכנת ממרח דבש וקוקטייל הבית, סיור בביתה של צ'צה מקימת המכוורת ואמנית ידועה וביקור במוזאון הדבורה.
– יקב מואה במושב צופר יארח לטעימות יין מדברי ופלטת גבינות.
– גן הירק של רונית ומוטי אלעזרי- במושב צופר- רונית תארח לסיור חוויתי, לצד קטיף עצמי של ירקות ממנו יכינו המבקרים סלט הישר לצלחת לארוחת הבוקר, שתגיש רונית, הכוללת: לחמים טריים, סלטים עשירים בצמחי תבלין ריחניים הישר מהגינה, גבינות, תה ריחני ומאפים ביתיים.
– במרכז המבקרים וידור- "חלון לחקלאות", יתקיים בימי שבת, שוק איכרים בו תוצרת חקלאית טרייה. כניסה לפעילות במרכז המבקרים בעלות 10 ₪ לאורך ימי 'מהחממה לצלחת'.
עלות קטיף וסדנת בישול החל מ- 40 ₪.
פארק ספיר מציע לינת שטח בחממית שהוקמה במיוחד לאורחי 'מהחממה לצלחת'. בימי שישי תתקיים לצד החממית מכירה של מטעמים קולינריים בפודטראקים, עם מוסיקה ואווירה שמחה. עלות לינה בפארק ספיר- 180 ₪ למשפחה.
יש לשריין הזמנות ומקום לינה מראש. מספר המשתתפים מוגבל בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
מידע על אירועי 'מהחממה לצלחת'- https://www.hashomer.org.il/agritourism/
לפרטים נוספים- אתר תיירות ערבה- https://goarava.co.il/