האם חולי הקורונה מסתובבים חופשי בעיר? התביעה שמסעירה את הדרום
אישה הפיצה לכאורה עלילת שווא על בן זוגה לשעבר, כאילו הוא וזוגתו הנוכחית חלו בקורונה, אך מסתובבים בחופשיות בעיר, ומסרבים להיכנס לבידוד או לאשפוז. לדברי הגבר, כתוצאה מהשמועה קרסו עסקיו המצליחים, והוא חווה פגיעה קשה בשמו ובמעמדו בעיר.
סכסוך מכוער פרץ לפני מספר חודשים בין גבר מוכר מאד בעיירה בדרום הארץ, לבין בת זוגו לשעבר, ואם ילדיו. בבעלותו של הגבר מספר עסקים פופולאריים בעיר, וביניהם עסק בתחום הטיפוח, ובית קפה.
הגבר הגיש לאחרונה, באמצעות עו"ד איתי גריידי, תביעה נגד זוגתו לשעבר, ובה הוא טוען כי היא הפיצה עליו עלילת שווא קשה – שגרמה לו לפגיעות קשות בעסקיו ובמעמדו.
על פי התביעה, לפני כשנה, בשיא מגפת הקורונה בארץ, הודיע הגבר לאישה, כי זוגתו הנוכחית שהתה ליד חולת קורונה מאומתת, ועל כן עדיף שלא ייפגש עם ילדיהם המשותפים עד שיבצע בדיקת קורונה.
על פי התביעה, הגבר הבטיח שיעדכן אותה בתוצאות, אך האישה מיהרה להגיב במילים פוגעניות ואיחולים קשים מנשוא, ובין היתר כתבה לו: "מתפללת לאלוהים שיהיה לה ותמות, ואל דאגה, אם לילדים שלי יש משהו – תמותו שניכם בעזרת השם".
"ברור לכל כי התובע, שלא רצה לקחת סיכון מיותר בטרם ביצע בדיקת קורונה, הודיע לנתבעת כי עדיף שעד לבירור הסוגיה לא ייפגש עם בנו, וזאת גם על בסיס הוראות משרד הבריאות ביחס למיגור נגיף הקורונה", טוען עו"ד גריידי. "הנתבעת, על בסיס הודעתה, היתה מודעת לעובדה שהתובע לא נדבק בקורונה, אלא רק חברתו שהתה ליד חולה מאומתת, באומרה כי היא מתפללת לאלוהים שיהיה לה, בלשון עתיד, ותמות… כבר בשלב זה היה ברור שהנתבעת מתכוונת לנצל סיטואציה זו כדי להסב לתובע נזק ישיר ומכוון, וכך היה".
כך, מספר שעות לאחר שהנתבעת שלחה את הודעת התגובה לתובע, היא כתבה לו כי ההודעה שהוא שלח לה הועברה על ידה למשרד החינוך, וכן, שהיא פרסמה אותה בהיקף רחב מאד ברחבי הפייסבוק. בנוסף, הודיעה לו האישה, כי היא יידעה בדבר את המשטרה, וגורמים רבים נוספים בעיר. בהמשך הודעתה כתבה: "תיכף משרד הבריאות יבואו יפרסמו אותך… פרסומת חינם…".
"הנתבעת בשיא חוצפתה ותוך חוסר תום לב מוחלט, פרסמה בחוצות העיר ומול כלל המוסדות הרלוונטיים, כי התובע הוא חולה קורונה מאומת אשר למרות היותו חולה, ממשיך ומסתובב בקרב הציבור ומפיץ את המחלה ברחבי העיר, וזאת כאמור מבלי שבדקה או ראתה ממצאים המוכיחים זאת", טוען עו"ד גריידי.
על פי התביעה, למחרת היום, המשיכה האישה במסע ההשחרה העצום נגד התובע, והודיעה לו בהודעות טקסט בין השאר: "זה שסיכנת את הילדים שלנו ואת כל הלקוחות שלך, את כולם, תודה לאל שדיווחתי למשטרה ולכולם, ואתה לא תראה את הילדים שלך עד שיהיה מסמך לביהמ"ש שאני אראה לשופט… ".
לדברי עו"ד גריידי, האישה לא הסתפקה בהפצת השקר בקבוצות פייסבוק רבות ופופולאריות, בין השאר בקבוצת "הצודקת" המונה כמה עשרות אלפי צפיות, אלא פנתה גם למספר רב של תושבי העיר וללקוחותיו של התובע, כדי שיפיצו את "הבשורה" ויזהרו לנפשותיהם.
פרט לכך, נטען, הנתבעת פנתה למכרה שלה, הידועה כבעלת קשרים רבים עם תושבי העיר, בהקלטה קולית בוואטסאפ, ובה תיארה את המצג השקרי לפיו התובע חלה בקורונה והוא ובת זוגו היו בעסקיו של התובע, תוך שהם מפיצים את מחלתם לכל עבר, "ולא מספרים לאף אחד", כך לשון ההודעה של הנתבעת.
"אם לא די בכך, שולחת הנתבעת לאותה מכרה הודעה נוספת ורציפה, המבקשת ממנה להפיץ באמצעותה ובאמצעות בעלה, נהג מונית מוכר בעיר, את הבשורה לפיה התובע נדבק בקורונה ומסכן את חיי התושבים" מתאר עו"ד גריידי בתביעה.
בהקלטה נשמעת האישה אומרת: "שבן הזוג שלך יודיע לכולם במונית לפחות. אז אני סומכת עליך, אני יודעת שאת דואגת פה לכולם אני רגועה…" לשון ההודעה. בתגובה הודיעה המכרה כי אכן תזהיר את תושבי העיר וכי תגיד לבעלה שיפיץ זאת גם.
עפ"י התביעה, כך, השקר אודות מעשיו המבישים של התובע ובת זוגו, התפשט לממדים עצומים תוך ימים בודדים. לדבריו, החלו להגיע אליו אינספור פניות מלקוחות ומכרים שהתעניינו בשלומו ובמצב בריאותו. "חמור מכך, מספר רב של לקוחות ומכרים הביעו כעס רב על התובע, על כך שהוא ובת זוגו מסכנים את בריאות הציבור, ועל כך שהוא לא נוהג כהלכה, בכך שהוא שומר לעצמו את הסוד הכמוס, לפיו הוא וזוגתו חולי קורונה, ולמרות זאת, הם לא נמצאים בבידוד או במחלקת קורונה בבית החולים".
עפ"י התביעה, כבר בשלב זה החלה התרסקות עסקית לעסקי התובע, באופן בו לקוחות הפסיקו להגיע באופן חד, חלק ומיידי. "יומנו של התובע מיד לאחר הפרסום השקרי בוטל במלואו, ובית הקפה שבו הוא שותף חווה ירידה של 90% באכלוס המקום, בשעות שלאחר הפצת השקר", נטען.
כעבור כיומיים נמצאו הגבר וזוגתו הנוכחית שליליים לנגיף. הגבר מיהר למשטרה, הציג את התוצאות בפני השוטרים, והתלונה במשטרה אותה הגישה האישה נגדו נסגרה באופן מיידי.
לדברי עו"ד גריידי, האישה רק חיכתה להזדמנות להתנקם בתובע – ועל כן פעלה להשגת צו הרחקה של התובע מילדיהם המשותפים, וזאת על בסיס ראיות שקריות אותן הציגה בפני בית המשפט. ביהמ"ש, שדן בבקשה במעמד צד אחד, אכן נתן צו הרחקה אך ביטל אותו מיידית, לאחר התערבות התובע, והצגת בדיקת הקורונה השלילית אותה ביצע.
"עצם העובדה שהנתבעת הפיצה בכוונה תחילה, ואף לא התביישה לאמור זאת בהודעותיה השונות, את השקר המוחלט לפיו התובע חולה בקורונה ומפיץ את המחלה – מעידה בהכרח כי הנתבעת פעלה בחוסר תום לב מוחלט, תוך ניסיון וכוונה לפגוע בעסקיו של התובע", דברי עו"ד גריידי. "למצער, היא הצליחה במשימתה הזדונית".
בעקבות הפגיעה הקשה במוניטין של התובע ועסקיו, שכתוצאה מהם סבל ממכה כלכלית ונפשית – הגיש הגבר לאחרונה תביעת לשון הרע נגד האישה, באמצעות עו"ד גריידי, בסך 191,000 שקלים.
בכתב ההגנה שהגישה האישה היא מכחישה את מרבית הטענות המופיעות בתביעה. לטענתה, התובע הודיע לה שהוא אינו יכול לראות את ילדיהם, כי קיים חשש שנדבק בקורונה, ולשם כך הוא נדרש להיכנס לבידוד. בכתב הגנתה טוענת האישה, שמאחר שבן זוגה לשעבר ידע טרם לכן כי עליו להיכנס לבידוד, ולמרות זאת ביקש לקיים הסדרי ראייה עם ילדיו, איחלה לו הנתבעת את שאיחלה מתוך מצוקה וחשש לשלום אחד מילדיהם, אשר נמצא בקבוצת סיכון נוכח הרקע הרפואי שלו", טענה האישה. עוד טענה האישה, כי היא לא פרסמה את המידע בחוצות העיר, וכי אם התובע לא פעל לפי הנחיות משרד הבריאות ולא נכנס לבידוד ל-14 יום כנדרש, הרי שאין בדרישה שיישאר בבידוד לפי ההנחיות כדי להיחשב הוצאת דיבה או לשון הרע.
התביעה נדונה בימים אלה בבית משפט השלום בעירם של השניים.