מהם תנאי הקבלה ומהם הכישורים הנדרשים כדי להיות קלינאית תקשורת

בין אם מדובר בילד שמתקשה לבטא את מחשבותיו או באדם מבוגר לאחר שבץ שמנסה להחזיר לעצמו את היכולת לדבר ולבלוע בבטחה, קלינאי תקשורת עוסקים במגוון הפרעות תקשורת ובליעה המקיפות קשת רחבה של אתגרים. אתגרים אלה יכולים לנבוע ממצבים נוירולוגיים, מפגיעות מח טראומטיות, מאובדן שמיעה או מקשיי למידה. אנשי המקצוע הממלאים תפקיד קריטי באבחון, טיפול ומניעה של האתגרים שנובעים מהפרעות תקשורת, הם קלינאי התקשורת המספקים למטופלים את הכלים, המשאבים והתמיכה שיעזרו להם לצמוח.
תנאי קבלה לתואר ראשון בחוג להפרעות בתקשורת
קלינאית תקשורת – תנאי קבלה: כדי להתקבל ללימודי תואר ראשון בהפרעות בתקשורת, שיאפשרו לכם לעסוק בקלינאות תקשורת, אתם צריכים לעמוד בתנאי הקבלה שמציבים המוסדות האקדמאיים השונים, כשרובם מתחשבים בציוני תעודת הבגרות ובציונים בפסיכומטרי. אבל כדי להיות קלינאי תקשורת מעולים, חשוב שתהיו בעלי כישורים אישיים שבדרך כלל לא נרכשים במסגרת הלימודים האקדמאיים.
נתחיל בהצגת דוגמאות לתנאי קבלה לתואר ראשון בהפרעות בתקשורת, ולאחר מכן נדון בתכונות האישיות שיוכלו להבטיח לכם קריירה מצליחה, מספקת ומתגמלת בעיסוק שמושך את ליבכם – קלינאות תקשורת!
- תנאי הקבלה במכללה האקדמית הדסה, כוללים בין השאר, ציון מתאם: 620 ומעלה ומעבר ועדת קבלה. אגב, ציון שמעל 750 מזכה במלגת הצטיינות. ציון מתאם פחות מ-650, כרוך בהגשת מכתב אישי לראש החוג ומעבר ראיון קבלה.
- תנאי הקבלה בקמפוס שטראוס לנשים חרדיות, כוללים בין השאר, קבלה ללימודים על סמך תעודת בגרות מלאה או על סמך ציון מתאם (שקלול ממוצע הציונים בבגרות ובמבחן התאמה פסיכומטרי או תיל).
- תנאי הקבלה באוניברסיטת חיפה, כוללים, בין השאר, עמידה בתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה, ובנוסף, מעבר של מבחן קבלה.
כישורים חיוניים לעיסוק בקלינאות תקשורת
קלינאית תקשורת היא אשת מקצוע המתמחה באבחון ובטיפול במצבים המעכבים את יכולת התקשורת והבליעה של המטופלים. קלינאי תקשורת מעריכים, מטפלים ומסייעים במניעת הפרעות קול, שפה, שטף, דיבור ובליעה.
כקלינאי תקשורת תוכלו לעבוד עם מטופלים מכול הגילאים, הן ילדי בית ספר עם הפרעות התפתחותיות והן מבוגרים בבית או בבתי חולים המתמודדים עם הפרעות נוירולוגיות. במקצוע זו תוכלו למצוא עבודה במגוון מסגרות, כגון:
- פרקטיקה פרטית
- גני ילדים, בתי ספר, מוסדות אקדמיים
- ארגונים
- מרפאות ומתקני בריאות שונים
- מרכזי שיקום
- מחלקות חינוך ברשויות המקומיות
הנה 4 כישורים חיוניים שכדאי שיהיו מנת חלקכם כדי שתוכלו להצליח כקלינאי תקשורת:
כישורי תקשורת טובים
כישורי תקשורת טובים חיוניים לקלינאי תקשורת, הנדרשים לבצע אינטראקציות אפקטיביות עם מטופלים, משפחותיהם ואנשי מקצוע אחרים בתחום הבריאות. כישורי תקשורת מילוליים ולא מילוליים מאפשרים לקלינאים להעביר מידע באופן ברור, אמפטי ויעיל.
כישורי הקשבה
קלינאי תקשורת עובדים ישירות עם מטופלים המתמודדים עם הפרעות תקשורת. לפיכך, כישורי הקשבה פעילים הם פשוט הכרח. קלינאי תקשורת עוסקים בהקשבה דרוכה כדי לתפוס את התסכולים, החששות והשאיפות שהמטופלים מביעים באשר לקשיי התקשורת המאתגרים אותם.
כישורי אמפתיה וסבלנות
אמפתיה וסבלנות מאפשרות לקלינאית התקשורת להבין את החוויות והרגשות של המטופל. הזדהות עם הקשיים שלו מאפשרת לקלינאית לטפח אמון וקרבה ולאשר למטופל שהוא מוערך כאדם שלם, מעבר לקשיים שלו. חיבור אמפתי וסבלני משפר את התקשורת ומקל על תחושות התסכול והבידוד המאפיינים אדם המתמודד עם קשיי דיבור ובליעה.
כישורי מנהיגות
כישורי מנהיגות מאפשרים לקלינאית התקשורת לנווט במהלך השיחות המאתגרות עם המטופלים ולהתייחס לדאגות ולקונפליקטים שלהם בצורה בונה. בין אם מדובר בדיון באפשרויות הטיפול או בניהול הציפיות, תקשורת אפקטיבית המבוססת על מנהיגות, יכולה לטפח תחושות של שיתוף פעולה והבנה הדדית בין הקלינאית למטופל.